Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Uusimmat kuvat

 Tatuoinnin hoito-ohjeet

* Tatuointi pidetään tuorekelmulla peitettynä, kunnes tatuoinnin pinnasta on hilseillyt rupi kokonaan pois. Oikein hoidettuna rupi on vain todella ohut ja lähtee riekaleina pois paranemisen loppuvaiheessa. Tähän menee ihosta riippuen 1-2 viikkoa.

* 1-3 ensimmäistä päivää tatuointi vuotaa kudosnestettä. Kelmu pitää kuvan kosteana, estää kudosnestettä kuivamasta kuvan pintaan paksuksi ruveksi ja suojaa vaatteiden hankaukselta.

 

1. Päivällä kelmua saa pitää korkeintaan neljä tuntia yhtäpäätä tatuoinnin suojana. Poista kelmu jo aikaisemmin, jos tatuointi tuntuu ärtyneeltä tai kirvelevältä. Jos tatuointia ei tuuleteta tarpeeksi, se voi tulehtua tai ihon pinta voi palaa rakkuloille. Molemmissa tapauksissa tatuoinnista lähtee värit ja tilalle tulee arpikudosta. Kun poistat kelmun, pitää tatuointi heti huuhdella juoksevalla vedellä. Tatuointia ei saa liottaa esim. kylvyssä ja suihkussakaan ei kannata olla pitkiä aikoja, muuten rupi pehmenee liikaa ja voi irrota liian aikaisin vieden värit mennessään. Käytä saippuaa vain jos rasva ei muuten lähde kuvan pinnasta. Kuva pestään vain kelmun poiston jälkeen.

 

2. Kuivaa tatuointi talouspaperilla suihkun jälkeen. Pyyhe ei ime kosteutta kunnolla ja voi jopa rikkoa ohuen ruven, jolloin kuvaan tulee arpia. Varo ettei rupi tartu paperiin!

 

3. Anna tatuoinnin tuulettua 1-3 tunnin ajan ja rasvaile kuvaa SINISELLÄ BEBANTHEN-EMULSIOVOITEELLA, ettei se pääse kuivamaan tuuletuksenkaan aikana liikaa. Pyri tuulettamaan lähemmäs 2-3 tuntia,. Jos joka kerralla tuulettaa vain tunnin, saa tatuointi selkeästi liian vähän tuuletusta. SININEN BEBANTHEN on hyvin ohutta ja helposti imeytyvää, joten ihosta riipuen sitä voi joutua lisäämään jopa 15 minuutin välein. Levitä rasvaa ohut kerros tatuoinnin pintaan, anna imeytyä ja kun kuvan pinta on taas kuiva niin levitä HETI uusi ohut kerros rasvaa. Välillä ruven paksuus voi vaihdella tatuoinnin pinnassa sen mukaan paljonko jotain tiettyä kohtaa on tarvinnut tatuoidessa sävyttää. Jos rasva imeytyy epätasaisesti, niin kuivimpiin kohtiin on parempi lisätä rasvaa, vaikka muualta ei vielä olisikaan imeytynyt. Monesti nämä kuivemmat kohdat pääsee muodostamaan kovan ruven ja arpeutumaan jos odottaa, että koko alueelta on kaikki rasva imeytynyt ennen kuin laittaa lisää. MUISTA PESTÄ KÄDET SAIPPUALLA AINA ENNEN KUIN KOSKET KUVAAN. Tuuletuksen/rasvailun aikana kuvaa ei saa peittää vaatteilla. Liian paksut rasvakerrokset estävät ihoa hengittämästä ja tatuointi voi tulehtua.

 

4. Kun olet tuulettanut tatuointia tarpeeksi, niin laita uusi kelmu kuvan päälle ja odottele taas neljä tuntia, kunnes toistat edellä mainitut ohjeet. Ajoita päivän viimeinen tuuletus ennen nukkumaan menoa ja laita sen jälkeen kelmu yöksi suojaamaan kuvaa, ettei se jäisi lakanoihin kiinni. Poista taas kelmu heti herättyäsi ja huuhtele-kuivaa-tuuleta-rasvaile. Kun tuuletat tatuointia päivällä riittävästi, kestää se yleensä 6-8 tunnin yöunet kelmutettuna. Ei kuitenkaan tämän pidempää ja jos tatuoinnin kirvelyyn tai poltteluun ihan herääkin, niin silloin on syytä tehdä lyhyehkö tuuletus yölläkin.

 

 

* Liikunta harrastukset on ehdottomasta kielletty paranemisaikana. Tatuoinnin pinnassa oleva rupi ei jousta samalla tavalla kun sitä ympäröivä terve iho. Ihon kiristyessä rupi repeää ja kuvaan tulee viiva-arpia, joita värinlisäyksetkään ei poista.

* Saunaan ja uimaan saa mennä vasta kun rupi on kokonaan irronnut.

* Solariumia ja auringon ottoa tulee välttää koko paranemisajan ja sen jälkeenkin menee kolme kuukautta ennen kuin tatuointi kestää aurinkoa. Suojaa tatuointia aurinkovoiteilla, niin värit pysyvät kirkkaina. Värit haalistuvat pysyvästi jos tatuointi pääsee palamaan auringossa.

 

Jos väriä lähtee virheellisen hoidon takia, veloitamme koko kuvan hinnan uudelleen värinlisäyksen yhteydessä. Soita tatuoitsijalle jos on ongelmia tai muuten kysyttävää!

 

Tatuointiaikasi on .................................................klo.............................................................

TIINA`S TATTOO karjalankatu 20, 15140 lahti puh.040-543 8280 www.tiinastattoo.com e-mail: tiinastattoo@phnet.fi

 

 

 

Tatuoinnin asiakaslomake

 

Kesken, lisätään myöhemmin.

Lävistyksen asiakaslomake

Tehdessäni päätöksen teettää lävistys en ole alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alainen.

 

Olen 18 vuotta tai sitä vanhempi.(Nuoren henkilön tulee todistaa ikänsä henkilötodistuksella.)

 

Alle 18 vuotta olevien henkilöiden täytyy luetuttaa asiakaslomake ja kirjallinen hoito-ohje huoltajallaan ja toimittaa täytetty lomake allekirjoituksineen lävistäjälle ennen toimenpidettä.

 

TAHALLINEN TIETOJEN VÄÄRENTÄMINEN VOI JOHTAA OIKEUSTOIMIIN !!!

 

Minulla ei ole henkistä, fyysistä tai lääketieteellistä vikaa tai vammaa, joka voisi vaikuttaa tällä hetkellä hyvinvointiini suoraan tai välillisesti vaikuttaen päätökseeni teettää lävistys.

 

Lue tämänhetkistä terveydentilaasi koskevat kysymykset huolellisesti ja vastaa niihin.

1.Onko sinulla todettu HI-virus tai AIDS?.....................................................................

2.Onko sinulla todettu C-hepatiitti?.........................................................................

3.Onko sinulla todettu B-hepatiitti, jonka pysyvä kantaja olet?.....................................

4.Onko sinulla epilepsia tai diabetes?.......................................................................

(tarvitset mahdollisesti mukaan saattajan, jos on jompikumpi edellä mainituista. Keskustele asiasta etukäteen lävistäjän kanssa)

5.Onko sinulla muita tauteja tai sairauksia, jotka voisivat vaarantaa lävistäjän terveyden?

...........................................................................................................................................

Myös jotkut sukupuolitaudit, kuten kuppa tarttuvat veriteitse.

6. Onko sinulla muita tauteja tai sairauksia, jotka voisivat vaarantaa oman terveytesi?.....................................................................................................................

/. Oletko raskaana? Huomioi joidenkin lävistysten pitkät paranemis- ja tulehdusriskiajat. Ei ole suositeltavaa ottaa lävistystä jos raskaus osuisi riskiajalle. Lävistys toimenpidettä ei tehdä ollenkaan jos on jo raskaana.

...........................................................................................................................................

 

Tartuntatautien tahallinen salaaminen ja asian jälkikäteen selviäminen esimerkiksi neulavahingon yhteydessä voi johtaa oikeistoimiin ja syytteeseen tahallisesta terveyden vaarantamisesta. On molempien osapuolien edunmukaista selvittää asia veritestein ennen lävistyksen ottamista jos tartunnan mahdollisuus on olemassa.

 

Olen saanut kirjalliset hoito-ohjeet ja sitoudun noudattamaan kaikkia lävistyksen hoitoon liittyviä ohjeita ja toimenpiteitä. Jos oma huolimattomuuteni tai hoidon laiminlyönti aiheuttaa minkäänlaisia toimenpiteitä lävistyksen suhteen, sitoudun kustantamaan ne itse.

 

Olen tietoinen lävistyksen hoito-ohjeiden laiminlyömisen aiheuttamista vaaroista, kuten tulehdus ja sen hoitamatta jättämisestä mahdollisesti aiheutuva verenmyrkytys. Tietoisena ohjeiden tärkeydestä ja niiden laiminlyönnin aiheuttamista seurauksista vapautan TIINA’S TATTOO:n edustajat vastuusta paranemisen suhteen. Olen myös tietoinen pyörtymisen mahdollisuudesta ja vapautan edustajat vastuusta kolhujen ja kuhmujen ym. suhteen. 

 

Nimi:...................................................................................syntymäaika...........................

Puh.nro:..............................................................................aika ja paikka.........................

Lävistyksen sijainti..............................................................allekirjoitus.............................................

Alle 18 vuotiaan huoltaja täyttää

Olen lukenut asiakaslomakkeen ja hoito-ohjeet.

Alaikäisen huoltajana otan täyden vastuun jälkihoidon toteuttamisesta ja sitoudun informoimaan lävistäjää mahdollisten ongelmien ilmaantuessa.

Alle 15 vuotiaan huoltaja täyttää lomakkeen liikkeessä ennen toimenpidettä ja seuraa koko toimituksen ajan alaikäisen vointia.

Olen ymmärtänyt lukemani ja annan suostumuksen kyseisen lävistyksen teettämiseen.

Huoltajan nimi:.....................................................................syntymäaika.........................

Puh.nro.................................................................................aika ja paikka........................

Lävistyksen sijainti................................................................allekirjoitus.............................................